Monday, November 29, 2010

Και μου το 'λεγαν...

Πρόσεχε μη πέσεις, πρόσεχε μη πέσεις, πρόσεχε μη πέσεις, πρόσεχε μη πέσεις, πρόσεχε μη πέσεις, πρόσεχε μη πέσεις, πρόσεχε μη πέσεις, πρόσεχε μη πέσεις, (....), πρόσεχε μη πέσεις, πρόσεχε μη πέσεις, πρόσεχε μη πέσεις, (...), πρόσεχε μη πέσεις.

Κι εγώ τι έκανα???

Πήγα κι έπεσα.




Tuesday, November 23, 2010

Αντοραμπλ γουόρντς.

Αγαπημένες λέξεις.
Όχι βάση νοήματος ή υπονοήματος.
Βάση ήχου.. ίσως βάση αυτό του γαργαλήματος στο αυτί ή στη γλώσσα μου (άρα σίγουρα στον εγκέφαλό μου) όταν τις ακούω ή τις αναπαράγω.
Η λίστα μου είναι μεγάλη (ή και μικρή). Πάντως σίγουρα δεν είναι πεπερασμένη. Κάθε λίγο προσθέτω και μια ακόμα.
Τώρα δε τις θυμάμαι όλες. Αλλά σίγουρα μπορώ να θυμηθώ 3,4 αμέσως αμέσως, και να δεσμευτώ ότι κάθε φορά που είτε θα θυμάμαι είτε θα προσθέτω σε αυτό το σύνολο αγαπημένων λέξεων, μία ακόμη, να το αναφέρω στο μπλόγκ μου, με παραπομπή σε αυτό το πόστ, για να θυμάστε κι εσείς!
Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να πεί ότι με τον ρυθμό που γράφω εγώ τον τελευταίο και βάλε χρόνο, μάλλον μόνο λέξεις θα ποστάρω... οπότε δε χανόμαστε! Κι εγώ το ίδιο θα έλεγα, οπότε κρίνετε με, άφοβα!

Ταραταταααααααααααμ ταμ ταμ..

Πρώτη λέξη:
Καλειδοσκόπιο.
Και να την ακούω αλλά και να την λέω. Μάλλον περισσότερο να την λέω.
Μάλλον μου άρεσε από πάντα.. Όταν έμαθα πως λένε αυτό το φανταστικό παιχνίδι που έβλεπες μέσα "τον μαγικό κόσμο των νεραιδών".... :-)
Και στα αγγλικά, αμέ! Kaleidoscope. Με εκπλήσσει τώρα που παρατηρώ ότι στα αγγλικά το γράφουν με 1-1 σχεδόν αντιστοιχία (αναφέρομαι στο "ει" -> "ei" και όχι "e" ή "i").

Δεύτερη Λέξη:
Equilibrium.
Αυτή η λέξη μου αρέσει να την διαβάζω και να την λέω από μέσα μου να την ακούω εγώ από τον εαυτό μου. Τώρα που το σκέφτομαι δε ξέρω.. Προβληματίζομαι λίγο... Σου έχει τύχει εσένα να σου αρέσει αυτή η ανωμαλία με τις λέξεις?? Να τις διαβάζεις από μέσα σου (σιγανή ανάγνωση) και να τις φωνάζεις στον εγκέφαλό σου για να τις ακούσεις??? (Εδώ κάπου να σημειώσω πως αν με διαβάζει κανένας γιατρός, αν έχω πρόβλημα ας επικοινωνήσει διακριτικά μαζί μου. Μόνο σοβαρές προτάσεις.)
Η σωστή και ολοκληρωμένη εκδοχή αυτής της αγαπημένης μου λέξης είναι η εξής: economic equilibrium. Το τι σημαίνει... ακόμα το ψάχνω... Την διάβασα σε ένα paper πέρσυ το Σεπτέμβρη (του 2009) όταν έγραφα το proposal για το διδακτορικό μου.

Τρίτη Λέξη:
Ψιμυθιολόγος.
Χα! Το ξέρω ψάρωσες. Κι όμως σου είναι πολύ γνωστή λέξη.... αλλά στον εξελληνισμό της αγγλικής βερσιόν της! Ναι, ναι... Είναι η ελληνική λέξη της, πολύ γνωστής σε όλες μας, λέξης "μακιγιεζ"!
Την ανακάλυψα μια φορά στους τίτλους τέλους μιας σειράς.. και την πέταγα που και που, έτσι για να πουλήσω κουλτούρα.. χρόνια τώρα.. Και για χρόνια τώρα.. την λέω λάθος! Αν με ακούσετε λοιπόν ποτέ να λέω για "αψιμυθιολόγους".... κοροιδέψτε με ;-)

Τέρταρτη Λέξη:
Τζιμπρίλ Σισε!
Λατρεύω να την λέω! Λατρεύω!!!!! Καμία σχέση με το ποδόσφαιρο ή τον ποδοσφαιριστή. Καμία σας το υπόσχομαι... Αλλά... Λατρεύω να ακούω τον εαυτό μου δυνατά, να λεει ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΙΣΕ! :) :) :) :) :)

Τα φιλιά μου!

Officer, Governance & Compliance

Ε, και?